Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie

Náhodný výběr z galerie

Informace e-mailem

Novinky e-mailem

Návštěvnost

Návštěvnost:

ONLINE: 9
DNES: 477
TÝDEN: 2224
CELKEM: 539833

 

www.sokolfalco.com


 

SOKOL FALCO s.r.o.
 
Česká rodinná firma
s tradicí od roku 1993.
 
Vyrábíme masové speciality pro psy a kočky.
 
Specializujeme se především na 100% masové konzervy, mražené maso a náš sortiment doplňujeme i o sušené masové pochoutky.
Po celá léta výroby se řídíme naším sloganem:
 
„Vyrábíme opravdu z masa“.
 
 

Svátek

Svátek má Zdeněk

Zítra má svátek Milena

Aktuální počasí

Počasí dnes:

23. 1. 2019

zatazenosesnez

Bude oblačno až zataženo, místy slabé sněžení. Denní teploty -5 až -1°C. Noční teploty -5 až -9°C.

Přehrát/Zastavit Další

Navigace

Výběr jazyka

  • Česky
  • English
  • Deutsch

Obsah

Zajímavosti

 #

Na této záložce budeme pro vás připravovat různé zajímavosti, které se nemusí zrovna týkat jenom pejsků, kteří jsou naším hlavním koníčkem.

Například dalším "koníčkem", kterému se věnujeme téměř "pravidelně", je pojídání dobrot, které sami vytváříme.

Onehdy mě přišla e-mailem, už ani nevím od koho, zpráva, jejíž přílohou byla "kuchařka", která shromáždila všechny možné "lidové" recepty na utopence, nakládané sýry a další dobrůtky. Dlouho jsem ji měla uloženou v dokumentech, aniž jsem se dostala k tomu, abych ji aspoň zběžně přečetla. Na popud kamarádů, kteří ochutnávají naše výtvory ve chvílích odpočinku mezi výcvikem psů, jsem se rozhodla, že některé recepty uveřejním zde, aby si mohli všichni, kteří chtějí, vzít inspiraci.

Předpokládám, že když "běhala" kuchařka na dobroty po mailových adresách, že se její tvůrce na mě nebude zlobit, že jí zde vyvěsíme. Nakonec to byla velmi prospěšná činnost, sesbírat takovéhle recepty na samé dobroty pro naše mlsné jazyky.

Dlužno říci, že recepty nemám vyzkoušené, ale to vám určitě nebude vadit, protože jakmile se do kuchařky začtete, budou vám určitě téci sliny a rádi je vyzkoušíte sami.

No a abyste neřekli, přidám recept ze své sbírky, který jsem získala kdysi a vzhledem k mému věku je víc než normální, že si nepamatuju, od koho.

pivíčko

Takže recept na marinované buřty:

Nejdříve si připravte sklenici s uzávěrem, velikost záleží na vás (může to pro začátek být třeba litrovka od okurek)

Buřty - takové množství, aby se vešlo do připravené sklenice

(když zbyde, rozkrájíte buřtíky na malinké kostičky a použijete na pamlsky pro svého chlupáče při výcviku)

Ale už vážně...

Buřty oloupeme, nakrájíme na kolečka. Připravíme si cibuli, kterou také oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibule by mělo být zhruba stejné množství jako buřtů.

Do sklenice dáme na dno cibuli, na ní naskládáme vrstvu koleček bůřtů, znovu cibuli, atd. Můžeme přidat feferonku. Když máme několik vrstev naskládaných do sklenice, práci přerušíme a připravíme si marinádu.

#

Příprava marinády:

Svaříme tyto přísady: sladký kečup, ostrý kečup, olej, ocet, přidáme hořčici (podle chuti buď obyčejnou nebo francouzskou), přidáme sůl, trochu cukru, pepř buď celý nebo mletý, záleží na vás. Za stálého míchání necháme přejít varem. Můžeme přidat podle chuti i nějakou ostrou "omáčku", kterých je v prodejnách hodně na výběr. Záleží na vás, jak chcete, aby vás pálil jazyk. Samozřejmě můžeme přidat do marinády i feferonky. Prohlédněte lednici, zda vám v ní něco zajímavého nezbylo, co by se do marinády dalo přidat. Nedávám česnek, protože je hodně aromatický a přerazil by ostatní chutě. Můžete však přidat buď worchestrovou omáčku nebo sojovou omáčku. Nápadům se meze nekladou. Jakmile přejde marináda varem, vypneme ji.

Množství přísad musíte odhadnout do připravené láhve na zalití koleček z buřtíků. Když vám marináda zbyde, schováte ji vychlazenou do lednice na příště.

Pokud máte dost času, vymícháte marinádu, aby trochu vychladla a pak do ní na zjemnění přidejte tatarskou omáčku. Stačí několik lžiček, záleží na vaší chuti. Pořádně rozmíchejte, ochutnejte a případně dochuťte. ˇ

Částí marinády zalejte již nacpaná kolečka ve sklenici, aby se ke všem kolečkům marináda dostala a pak pokračujte s vrstvením koleček a cibule. Nakonec zalejte vše marinádou tak, aby buřty byly potopené. Nechte vychladnout a pak dejte do lednice. Nechte uležet alespoň tři dny. Sklenici můžete občas otočit, aby se obsah trochu promíchal.

Jakmile otevřete sklenici, abyste ochutnali, jestli už jsou buřty k jídlu - podléhají okamžitě zkáze - protože je všichni zbaští na posezení. Jako příloha je výborný čerstvý chleba a zapíjet můžete samozřejmě pivem...

#

Takže dobrou chuť

A nyní slíbená zajímavost číslo jedna - kuchařka utopenců a nakládaných sýrů ZDE

#